Hopp til hovedinnhold
Velkommen til bokprat på Askøy folkebibliotek!


Bok og hjerte

Vi tilbyr bokprat for 5–10 klasse. Bokprat er veldig populært og etter bokpratene pleier barna å storme frem for å finne sin favorittbok. Vi bruker ulike virkemidler for å nå barna, f.eks. høytlesning, dramatisering, filmsnutter, bilder m.m. Bøkene er nøye utvalgt og vi legger vekt på å finne noe som treffer elevene der de er både når det gjelder lesenivå og interesse.

Skolens jobb i forkant er å:

Bestille time i god tid. Det blir fort fullt.

- Fylle inn info til lånekort herhttp://www.askoy.folkebibl.no/cgi-bin/websok?mode=visnylaanerskjema Skriv ut og send hjem for underskrift. Eller elevene kan fylle det ut på nett hjemme sammen med foresatte. Så får elevene de fysiske lånekortene når klassen kommer til oss.

- Avklare på forhånd med elevene hensikten med besøket. Avklar også gjerne på forhånd at alle må låne med seg en bok. Bøkene trenger ikke å være fra bokpraten. Det  er fullt mulig å låne andre bøker.

For de elevene som ikke har kjennskap til biblioteket og hvordan det er bygget opp, tilbyr vi også egne aktiviteter på biblioteket. Det er en stor fordel å vite hvordan man skal finne frem og hva vi har å tilby.

Opplegg 1. Bokprat + oppgaver/bli kjent + låne bøker. Varighet ca. 3 skoletimer.

Opplegg 2. Bokprat + låne bøker. Varighet ca. 2 skoletimer.

Opplegg 3. Bli kjent + låne bøker. Varighet ca. 2 skoletimer.