Hopp til hovedinnhold
Abonner på Debatt / Føredrag

Debatt / Føredrag

Ny kommune - kva no? Debatt i biblioteka

Buss
Korleis kan vi koma oss på kryss og tvers i kommunen? Kva med kollektivtransporten? Må alle innom Straume for å komma seg frå nord til sør? Korleis kan vi sørga for at ungdommane våre kjem seg trygt heim på kveldane? Skapar vi meir forureining og trafikk når nokre tenester blir sentraliserte? Klarer vi å halda nullvekstmålet? Kan vi skapa meir trafikk på digitale tenester i staden for på vegane? Bli med på debatten!

Finn du oldemor i Digitalarkivet?

slekt
Du treng ikkje vere forskar for å finne informasjon om gamal slekt. Du treng heller ikkje vere historikar for å finne ut kor dei levde. Sjekk kva som skjuler seg om forfedra dine i Digitalarkivet! Mange har sett NRK-serien «Hvem tror du at du er» – ein serie om kjende personar som søker etter røtene sine – og fantasert om å gjere det same; å få eit innblikk i korleis beste-, olde-, og tippoldeforeldre levde. Kanskje tipptippoldemor har ein spennande historie du kan finne i historiske kjelder?

Tyskerjentene

Tyskerjentene
Møt journalist Helle Aarnes som har skrevet boken Tyskerjentene, basert på artikkelserien med samme navn som ble publisert i BT og som hun fikk journalistprisen for.
Dato og tid: 
07. november 2019, 18:00
Askøy
Abonner på Debatt / Føredrag